top of page
 • Foto van schrijverOmnia

Begin het Schooljaar met een Smart Campus🎓

Het nieuwe academische jaar staat voor de deur, en we zijn super enthousiast om met jullie te delen dat onze gloednieuwe PLEQ nieuwsbrief van start is gegaan! 🚀


Hier blijven we jullie op de hoogte houden van spannende nieuwe functies, verrassende data-inzichten en relevante studentenonderzoek, alles om de Smart Campus Ervaring van de Toekomst vorm te geven! 🌟


Onze missie? Universiteiten ondersteunen bij het creëren van de slimme campus van morgen! 💡


Campus drukte Patronen waar je rekening mee moet houden!

Het systematisch analyseren van patronen in campus benuttingsdata vormt de sleutel tot het begrijpen van de dynamiek van een universitaire omgeving. Het volgende kan je allemaal met inzichten in je campusbenutting:

 • Optimale Ruimteplanning: We kunnen anticiperen op piekmomenten en -dagen, zodat we de beschikbare ruimte efficiënter kunnen benutten door aanbiedingen van studieplekken dynamisch te maken.

 • Middelenbeheer: We kunnen ervoor zorgen dat er voldoende voorzieningen zoals studiemateriaal en werkplekken beschikbaar zijn op de juiste momenten.

 • Verbeterde Dienstverlening: Door te begrijpen wanneer de campus drukker is, kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende ondersteunende diensten beschikbaar zijn, zoals catering, security en begeleiding.

 • Verbeterde Campuservaring: Met deze inzichten kunnen we de algehele campuservaring voor studenten en medewerkers optimaliseren.


Genoeg om voor wakker te worden dus. Op basis van jaren aan echte sensordata van verschillende universiteiten hebben we voor jullie een analyse gemaakt van algemene patronen over een studiejaar. En maak je geen zorgen, we hebben alle data genormaliseerd voor volledige privacy! Zo kunnen we toch inzichten delen zonder absolute drukte metingen te tonen 📈💻


Drukte per Periode

Laten we eens kijken naar de drukte per periode. Periodes kunnen variëren afhankelijk van de universiteit en het academische schema. Hier volgt een uitleg van de periodes in onze analyse:

 1. P1: 5 september - 31 oktober

 2. P2: 31 oktober - 9 januari

 3. P3: 9 januari - 6 februari

 4. P4: 6 februari - 3 april

 5. P5: 3 april - 5 juni

 6. P6: 5 juni tot het volgend schooljaar

Na het berekenen van de drukte per periode is het verschil ten opzichte van een gemiddelde 'normale' campusdrukte berekend. In de figuur hieronder zien we het resultaat.


Voorbeeld interpretatie van de cijfers: Q1 (P1) is zo te zien het +28% drukker dan normaal en is hiermee de Drukste Periode!


Analyse:

 • Periode 1: De drukste periode met een bezettingspercentage van 28% boven het gemiddelde. Eerstejaars studenten Lopen nog Enthousiast op campus en de campus is bruisend met leergierigen studenten klaar voor het nieuwe academisch jaar!

 • Periode 2: Een lichte daling van -0,8% onder het gemiddelde campusdrukte. Periode 2 is dus een maatgevende periode voor een gemiddelde “Drukke Campus”

 • Periode 3: Een toename van 4% boven het gemiddelde, wat duidt op hernieuwde activiteit op de campus.

 • Periode 4: Een piek van 17% boven het gemiddelde, wat suggereert dat de campus weer levendig wordt. Ook al is het bijna vakantie, de deadlines beginnen ook nauwer te worden waardoor het drukker wordt op campus.

 • Periode 5: Een daling van 8% onder het gemiddelde, mogelijk als gevolg van de vakantieperiode.

 • Periode 6: Een dieptepunt van 41% onder het gemiddelde, wat aangeeft dat de campus rustig is. Dit is de herkansing periode en is diep in de vakantie. Men is meestal niet op campus, dus ideaal voor renovaties of onderhoudsbeurten.


Weekpatronen

Het is tijd om een diepere duik te nemen in het campusdrukte, maar nu op week niveau! In de figuur hieronder is de gemiddelde verdeling te zien van drukte op campus.


Hier is wat we hebben ontdekt💡:

 • Maandag tot Donderdag: Dit zijn de drukste dagen van de week, wat zeker logisch klinkt. Studenten en medewerkers zijn midden in hun werkweek en de campus is bruisend.

 • Vrijdag: Interessant genoeg zien we al hints van rustigere tijden op vrijdag. Het lijkt erop dat sommigen alvast een voorsprong nemen op het weekend!

 • Weekend (Zaterdag en Zondag): Hier zien we duidelijk dat de campus tot rust komt. Slechts een fractie van de normale drukte. Tijd voor ontspanning!


Voor meer informatie over PLEQ en hoe het een slimme campus mogelijk maakt, bezoek onze website op omniabuildings.nl.


Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van alle Smart Campus-nieuwtjes en updates:

 • LinkedIn

 • Instagram

Of stuur ons een e-mail op info@omniabuildings.nl voor meer informatie.

Bedankt voor het lezen van onze eerste nieuwsbrief en blijf op de hoogte voor meer spannende inzichten en updates van Omnia - Smart Campus Tools! 🌟📊🏫


By Omnia, 2023-12-09

32 weergaven0 opmerkingen

Comments


Ontdek de PLEQ oplossing

Meer Omnia

Mis nooit meer een update

Thanks for submitting!

bottom of page