top of page
  • Foto van schrijverOmnia

PLEQ in de Facto

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

In de schijnwerpers van Facto Vaktijdschrift, een toonaangevende bron voor facility management, is Omnia op de voorgrond getreden als de drijvende kracht achter slimme campusoplossingen. Met onze webapp PLEQ hebben we de aandacht getrokken van experts en lezers in de facility management sector. Het artikel benadrukt hoe Omnia de campuservaring heeft getransformeerd met PLEQ en hoe deze innovatie de campusgemeenschap heeft verbonden en geoptimaliseerd bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. Benieuwd naar ons verhaal? Lees het volledige artikel hier: Omnia: PLEQ Brengt Innovatieve Oplossingen voor de Slimme Campus naar Facto Vaktijdschrift.


PLEQ App Vereenvoudigt Studieplekken Vinden Voor 8000 Studenten


Gepubliceerd: 10 juli 2023 | Bijgewerkt: 26 juli 2023

Featured in Facto Vaktijdschrift: Lees het artikel hier


Het leven van een student bestaat uit een mix van feestelijkheden, sociale interacties en, ja, zelfs wat studeren. Te midden van deze plezierige momenten kan het echter een uitdaging zijn om een geschikte studieplek te vinden op een uitgestrekte campus. Gelukkig heeft de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) een briljante oplossing bedacht: de PLEQ-app. Met meer dan 8000 studenten die al profiteren van deze innovatieve tool, zorgt ons initiatief voor een transformatie van het campuslandschap.


PLEQ: De Wegwijzer naar Beschikbare Studieplekken

In het begin van 2023 introduceerde de VU de PLEQ-app, als antwoord op het probleem van schaarse studieplekken. Studenten hebben nu realtime inzicht in beschikbare studieplekken op onze uitgestrekte campus, die zich uitstrekt over een vierkante kilometer, met talloze gebouwen en duizenden medestudenten. Het idee achter deze app ontstond uit onze jaarlijkse studentenenquête, waaruit bleek dat studenten worstelden met het vinden van geschikte studieplekken te midden van onbenutte ruimtes.


Slimme Sensoren en Gebruiksvriendelijke Interface

Toegankelijk via laptops, smartphones en grote touchscreenpanelen verspreid over de campus, werkt de PLEQ-app samen met infraroodsensoren bij de ingangen van studieruimtes, vergelijkbaar met sensoren in supermarkten. Deze sensoren registreren het in- en uitgaande personen en deze real-time statistieken worden onmiddellijk weergegeven in de app. De app is ontwikkeld door Omnia, een veelbelovende studentenstartup op de campus, die snel de aandacht heeft getrokken van studenten en docenten.


Omnia: De Drijvende Kracht Achter de PLEQ Revolutie

Achter de PLEQ-app schuilt Omnia, een gedreven studentenstartup die floreert op de VU-campus. Aangedreven door een passie voor innovatie en technologie heeft Omnia de PLEQ-app bedacht om het campusleven te optimaliseren. Deze jeugdige en dynamische startup heeft met succes de uitdagingen van studenten aangepakt en vertaald naar een gebruiksvriendelijke oplossing die nu door duizenden wordt omarmd.


Innovatie met Voordelen

De resultaten tot nu toe zijn indrukwekkend. "Op dit moment maken achtduizend studenten actief gebruik van de app", bevestigt Ilko van Genderen, Technisch Consultant voor Gezondheid, Veiligheid en Welzijn bij de VU. Hij voegt toe: "Wat studenten vooral waarderen, is dat ze in de app niet alleen de beschikbare ruimte kunnen bekijken, maar ook voorzieningen kunnen controleren, zoals de aanwezigheid van koffie of stopcontacten. Bovendien kunnen studenten studieplekken beoordelen, waardoor ruimtes met voorzieningen vanzelfsprekend populair zijn."


Naar de Toekomst: Uitbreiding en Optimalisatie

Op dit moment beschikt ongeveer de helft van alle studieruimtes op de VU-campus over deze slimme sensoren. "We beginnen voorzichtig om de efficiëntie te beoordelen", legt Van Genderen uit. "Bij succes streven we naar uitbreiding. Zelfs collegezalen die niet in gebruik zijn, kunnen tijdelijk worden toegevoegd als studieplekken in de app." Met de PLEQ-app heeft de VU niet alleen de campuservaring voor studenten geoptimaliseerd, maar ook de basis gelegd voor toekomstige innovatie en verbetering.


8 weergaven0 opmerkingen

Comments


Ontdek de PLEQ oplossing

Meer Omnia

Mis nooit meer een update

Thanks for submitting!

bottom of page